Jídelní lístek Restaurace Hotelu Drnholec

Předkrmy a polévky

50 g Paté – anglická paštika, toast, máslo
(1,6,7)
70,-
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi (1,3,6,9) 30,-
Moravská zelňačka s klobáskou (1,6,9,12)  35,-
Česneková s krutony (1,6,7,9)  30,-
Polévka dle denní nabídky 30,-

Hotová jídla

Moravský vepřový vrabec, kysané zelí, bramborový domácí knedlík (7,1,6,9)

147,-
Hovězí guláš, domácí knedlík(1,3,6,7,9)  147,-
Svíčková na smetaně, brusinky, šlehačka, domácí knedlík(1,7,9)  160,-

Anglická kuchyně

50 g Paté – domácí anglická paštika s toastem a máslem (1,6,7)  70,-
4 ks. Pravé anglické klobásky s bramborovou kaší (1,6,7)  140,-
120 g Fish & Chips – Treska v těstíčku a hranolky (1,3,4,6,7)  140,-

Bezmasá a lehká jídla

120 g Smažený sýr (1,3,7) 89,- 89,-
150 g Brokolice sypaná Parmezánem, vařené brambory s máslem (7) 105,- 105,-
100 g 2 Palačinky se špenátem, sypané Parmezánem (1,3,7) 115,- 115,-

Ryby

200 g Pstruh na másle s bazalkou (1,4,7) 142,- 142,-
10 g Doblok pstruh 8,- 8,-
200 g Losos na roštu s bylinkovým máslem (4,7) 195,- 195,-

Drůbež

300 g Moravská bramboráková kapsa s kuřecím masem a zeleninou Moravská specialita (1,6,9) 165,-
150 g Pikantní směs s kousky kuřecích prsíček, chilli, paprika, cibule - ostré (1,6,9) 145,-
150 g Smažený kuřecí řízek (1,3,7)  135,-

Vepřové maso

200 g Vepřová kotleta s kostí, zelené fazolky se slaninou (1,6,9)  165,-
150 g Smažený vepřový řízek z krkovice (1,3,7)  135,-
150 g Medailonky z panenky se smetanovo-pepřovou omáčkou (1,6,7,9)  165,-

Hovězí maso

200 g Pfeffersteak z pravé svíčkové na pepři  295,-
200 g „John´s steak“ - anglický biftek z pravé svíčkové  290,-
50 g Doplatek za dalších 50 g steakového masa  70,-
100 g Tatarský biftek, 2 ks topinek s česnekem (1,3,6)  190,-

Jídla pro 2 osoby

400 g Chateaubriand - dvojitý biftek ze svíčkové s vařenou zeleninou(1,6,9)  630,-
400 g Mixed Grill - medailonky ze svíčkové, z vepřové panenky a z kuřecích prsíček, anglická slanina, klobása, cibule, rajčata na grilu, kozí rohy (1,6,9)  530,-

Váha masa je váha porce v syrovém stavu

Přílohy

200 g Vařené brambory s máslem (7)  33,-
200 g Opékané brambory 32,-
180 g Hranolky 35,-
150 g Americké brambory domácí 40,-
150 g Steakové hranolky  35,-
160 g Kynuté domácí knedlíky(1,3,7)  26,-
150 g Dušená rýže  30,-
160 g Vařená zelenina  55,-
250 g Grilovaná zelenina  65,-
120 g Zelené fazolky grilované se slaninou nebo bez  50,-
Pečivo (1) - ošatka  24,-

Saláty malé i velké

300 g Teplý těstovinový salát s kuřecím masem a restovanou zeleninou (1,3,6)  115,-
300 g Kuřecí salát „Drnholec“ se zeleninou a žampiony, dressing (1,6,7,9,10)  110,-
150 g Míchaný salát 45,-
200 g Zelný salát s ořechy a mandarinkami  55,-
150 g Hlávkový-, okurkový-, rajčatový salát 45,-

Studené omáčky

Bylinkový, česnekový, Chilli (3,7,10)  19,-
Domácí tatarská omáčka (3,7,10)  19,-

Moučníky

Palačinka se zmrzlinou a horkými malinami (1,3,7)  70,-
Povidlové taštičky s mákem - domácí - 3 ks (1,3)  63,-
Domácí jablíčkový štrůdl s vanilkovou omáčkou (1,3,7)  60,-
Zmrzlinový pohár – vanilka, jahoda, čokoláda se šlehačkou (1,3,7)  60,-
1 kopeček zmrzliny (1,3,7)  15,-
Porce šlehačky (7)  10,-

Maličkosti k pivu a vínu

Ďábelská topinka s masem, pikantní 85,-
150 g Americké brambory s česnekem  40,-
Pečená moravská klobása s křenem, cibulí, kozí rohy(1,6)  55,-
75 g Mandle pražené (5) 65,-
100 g Sýr Eidam – kostky (7)  50,-
100 g Olivy  65,-

Čísla v závorkách značí alergeny v pokrmech, dle nařízení EU od 13.12.2014

Tento jídelní lístek je platný od 4.3.2016 Ceny jsou včetně 21% DPH.

Hotel Drnholec v Drnholeci hodnocení